HOUSE B

This apartment gave us a great challenge since its location gave it all a huge retaining wall and which appearance was not pleasant. There was a proposal of a facade that, beyond being a metal structur, it is a piece of art that by its dimensions, achieves to specialize  the north side of the house and the wall separating the house from the retaining wall. It is then when we propose lining the wall with a green wall to erase their presence with the idea that species overstep the structure. We will see in many varieties of ferns, begonias and philodendrons.

Project Type:
Residential 
year:
2014
location:
Los Samanes
construction area:
150 m2
director:
Arq. María Mercedes Hernández
landscape design:
mmh estudio del paisaje
staff:
Arq. Alejandro Borges (Sculpture) - Arq. Liliana Fabregas (Interior Arquitecture) - Eng. Luis Planchart (Irrigation)
MORE PROJECTS